Skip to main content

Huisarts vinden

Er zijn in Soest 16 huisartspraktijken op 8 locaties gevestigd. Er zijn solo-praktijken (1 huisarts), HOED-praktijken (meerdere praktijken in 1 gebouw) en een groepspraktijk (1 praktijk met meerdere huisartsen). Een aantal centra hebben veel aandacht gegeven aan de samenwerking met andere disciplines.

De huisartsen in Soest werken samen aan kwaliteitsbeleid. Dit komt o.a. tot uiting in gezamenlijke projecten en samenwerking mer ELZIS.  Verder maken ze afspraken over het voorschrijfbeleid in samenwerking met de apothekers.

Informatie voor nieuwe patiënten

Iedere praktijk staat open voor nieuwkomers in een reeds ingeschreven gezin, zoals bij nieuwgeborenen, een huwelijk, samen gaan wonen etc.

Andere nieuwe inwoners raden wij aan een huisarts te kiezen in of bij hun postcode gebied. Het scheelt veel tijd en ongemak voor zowel patiënt als huisarts wanneer u een huisarts in uw nabije omgeving heeft.

  • De praktijk van dokter van Minnen is open voor nieuwe patiënten. Bij voorkeur niet uit Soest Zuid.

  • De praktijk van dokter Segaar is open voor alle inwoners van Soest.

  • Praktijk Smitsveen op de Weegbreestraat richt zich vooral op postcodes 3762 en 3765. Momenteel is de praktijk gesloten voor nieuwe patiënten.

  • Groepspraktijk de Linde neemt patiënten aan in postcodes 3761 en 3762.

  • In De Lange Brink nemen dokter Oudshoorn en dokter Erlings patiënten aan in postcodes 3761, 3764 en 3762 tot aan de Beukenlaan.

  • In Soest Zuid: MC de Bundeling neemt nieuwe bewoners aan in Soest-Zuid. Geboortes/inwonende partners etc. kunnen gewoon worden ingeschreven.

  • In postcode gebieden 3763 en 3766 neemt MC Overhees patiënten aan.
    Momenteel zijn de praktijken gesloten voor inschrijvingen van nieuwe patiënten.

  • De praktijk van dokter Bank neemt patiënten aan in nader overleg tijdens een kennismakingsgesprek.

De gebieden overlappen elkaar zodat er een keuze is tussen meerdere praktijken. In bijna alle praktijken werken bovendien meerdere huisartsen. Wanneer het voor u toch niet mogelijk is om binnen uw eigen gebied een geschikte huisarts te vinden dan is dit bespreekbaar met huisartsen buiten uw gebied.

Verhuizen

Patiënten die verhuizen uit Soest adviseren wij om z.s.m. een huisarts in de nieuwe woonplaats te zoeken. De artsen uit Soest mogen in geval van nood, géén visites rijden buiten Soest en er is dan geen goede samenwerking met apotheken en andere hulpverleners.